Friday, March 9, 2012

2. ülesanne

Selle mõistekaardi tegin kasutades programmi Text 2 Mind Map. Meeldis selle prgrammi juures see, et midagi ei pidanud alla laadima, sai kohe hakata kasutama ja pärast oma pildi salvestada. Meeldis ka see, et ei ole liiga palju erinevaid nuppe ja võimalusi, kuhu eksida. Mõistekaardi joonistab prgramm ise, kui sisestad talle mõisted ja nende omavahelise hierarhilise seose. Ei saanud panna seoseid mõistete vahelise joone peale. Võibolla ma seda funktsiooni lihtsalt ei leidnud.

http://www.gliffy.com/publish/3380292/
Gliffy programmiga mõistekaardi tegemine võttis palju rohkem aega ja oli keerulisem. Programm pakub aga rohkem võimalusi erinevate kujundite ja muude ilustuste tegemiseks. Kuidas pilti salevstada endale arvutisse, ei leidnud üldse üles. Lihtne oli aga lisada pilt lingina. Gliffy programm sarnaneb CMap Tools´iga oma võimaluste rohkuse poolest kuid CMap Tools oli esmapilgul lihtsam kasutada.

1 comment:

  1. Text 2 Mindmap on tõesti väga lakooniline tööriist. Üheks miinuseks nimetan ise veel seda, et mõistekaarti ei saa salvestada ühtegi teise formaati peale *.png. See tähendab, et kui viga sisse sattus ja veebilehitseja aken kinni juba pandi, tuleb töö otsast peale teha (või siis lähteteksti arvutis mõnes failis hoida).

    Gliffy-s tuleb pildi salvestamiseks sisse logida (st. ka kasutajakonto omale luua).

    ReplyDelete